Champagne Photo Food Facebook Cover

Jeden deň v ZaZza bistro Košice

Každý z nás má svoju obľúbenú reštauráciu, o ktorej tvrdí, že by sa v nej dokázal stravovať takmer každý deň. Je to ale skutočne tak ?

ZaZza pizza bistro, ktoré sa nachádza na Mlynskej 27 v Košiciach, ma oslovilo s návrhom spolupráce, ktorý ma ma zaujal takmer okamžite – vyskúšať ich raňajkové, obedové a večerné menu a svoje pocity zdokumentovať vo forme blogu. Povedzme si teda pravdu, kto by takýto návrh spolupráce odmietol ? 🙂 Názov tohto projektu bol samozrejme na mne a tak som sa rozhodol pre veľmi jednoduchý a stručný názov – Deň v ZaZze.

Raňajky (pondelok – piatok 07:00 – 10:30)

6 hodín ráno, nekompromisný zvuk budíku ma opäť stavia na nohy a ja sa začínam prebúdzať, aby som na 07:00 stihol čerstvú várku raňajok. Raňajkové menu v ZaZze ponúka celkom obstojný výber  crostady, panini, croissanty na sladko/slano/vegánske, pizza rožky a pod. Ako to už býva zvykom, o 7mej ráno človek len veľmi ťažko vie, čo vlastne chce a tak som si teda nechal poradiť. Milá obsluha sa ma opýtala, či preferujem slané alebo sladké raňajky a kedže som odvetil slané, voľba padla na croissant plnený šunkou, syrom a rukolou a k tomu Panini plnené prosciuttom, rukolou a bazalkovým pestom. Samozrejme k tomu výberu nesmela chýbať ani ranná kávová povinnosť vo forme doubleshotu. Všetko chutilo veľmi dobre, no mojim osobným favoritom boli tentokrát panini s jemnučkým prosciuttom, ktoré chutili úplne skvele. Mňam !

Obed (pondelok – piatok 11:00 – 15:00)

V práci som už okolo 10tej rozdumoval, po čom siahnem na obed. ZaZza ponúka obedové menu v dvoch formách – polievka + pizza | polievka + business menu – ktoré zahrňuje cestoviny, rizotá a pod. Ako polievku som si zvolil ich jedinečnú pomodoroktorú bez váhania môžem označiť za jednu z naj, ktoré v Košiciach máme – perfektne hustý paradajkový krém, ktorý ladí s nastrúhaným parmezánom a bazalkovým lístkom. Perfektné ! Ako druhé jedlo mi na stole pristála klasika vo svete pizze a to Margherita – cesto, paradajkový základ a mozarella. V jednoduchosti je krása a inak tomu nebolo ani pri tejto pizzy. Veľmi sa mi páči ako si v ZaZze uvedomujú, že paradajky, či už v polievke alebo ako základ pizze je často podceňovaný faktor a či už v ich prípade zvolíte polievku alebo pizzu, chuť paradajok bude zaručene výrazná.

Večera (ponuka pízz 11:00 – 22:00/00:00)

17:00 a hlad po práci si vyžiadal urgentné riešenie. Keďže viem, že v ZaZze ponúkajú aj veľmi zaujímavé kombinácie surovín v ich pizzkách, rozhodol som sa vyskúšať tú, ktorá ma svojim zložením zaujala pravdepodobne najviac. Pizza Melograno – pomodoro, mozzarella, dusená šunka, feta syr, granátové jablko, mäta. Priateľka si zvolila podobnú šialenosť a to pizzu Capricciosa – pomodoro, mozzarella, dusená šunka, šampiňóny, artičoky, ančovičky .

Capricciosa bola chuťovo veľmi zvláštna a mne osobne ančovičky tak trochu vadili, no artičoky túto chuť akosi „pohltili“ a celková chuť pizze sa tak prejavila celkom zaujímavým spôsobom. Melograno sa však chuťovo ocitla niekde úplne inde – svieža chuť granátového jablka krásne prepojila výraznú chuť syru feta spoločne s mätovými lístkami. Chutilo to skutočne výnimočne a každému, kto rád experimentuje pri výbere pizze ju vrelo odporúčam 🙂 Aj napriek tomu, že vonku už nebolo najteplejšie, sme sa rozhodli, že si tieto pizze zjeme vonku, kde sa nám naskytol veľmi príjemný pohľad na Mlynskú ulicu 🙂

Dá sa teda stravovať v jednom bistre počas celého dňa, bez toho, aby to človeka omrzelo ?

Určite áno 🙂 v ZaZze ponúkaju široký výber jedál, ktoré vás rozhodne zahrejú pri srdiečku od skorého rána až do večera. V tomto maličkom bistre je rozhodne z čoho vyberať a ak ste ho ešte nenavštívili, určite tým nič nepokazíte. ZaZza je veselé bistro, ktoré ponúka veľmi chutné raňajky, obedové menu a samozrejme aj chutnú pizzu, ktorá svojimi ingredienciami poskytne veľmi zaujímavé prepojenie chutí 🙂

Ak sa ti tento článok páčil, nezabudni podporiť tento blog like-om na Facebooku a veľmi by ma potešil aj follow na Instagrame.

Ďakujem Fusion Group za to, že som mohol byť súčasťou tohto zaujímavého projektu a všetkým zamestnancom, ktorý mi tieto skvelé pochúťky pripravili. Bol to skvelý zážitok a už teraz sa teším na ďalšiu spoluprácu 🙂